Dostupni linkovi

Bruxelles: Odjeknule dvije nove eksplozije


Brisel
Brisel

U nekoliko briselskih četvrti - pretrage i uhićenja. U tijeku je velika antiteroristička akcija u četvrti na sjeveru grada. Odjeknule su dvije eksplozije. Četvrt je dijelom zatvorena.

Jedan je muškarac "neutraliziran", javljaju mediji. Specijalne postrojbe savezne policije su ušle u jednu zgradu u Schaarbeeku.

Pretraživanje kuće u Schaarbeeku je dio istrage nakon bombaških terorističkih napada u Bruxellesu u kojima je ubijeno najmanje 31 osoba a ranjeno 316.

Jutros je u belgijskim medijima objavljeno da je uhićen i drugi napadač na metro u Bruxellesu.

Njega su, zajedno s Halidom El-Bakrauijem, snimile nadzorne kamere. Još se čeka službena potvrda državnog tužitelja.

Belgijska je policija jučer uhitila šest osoba u sklopu istrage terorističkih napada u Bruxellesu, priopćio je Ured saveznog belgijskog tužiteljstva. Odluka o podizanju optužnica protiv osumnjičenih bit će donesena danas.

Tri od šest osoba uhićene su u automobilu ispred Palače pravde u središtu grada, dvije su osobe privedene u bruxelleskoj općini Jette, a jedna u središtu grada. Sedma osoba uhićena je u petak ujutro u općini Forest.

Policija je koristila specijalne interventne snage i helikoptere tijekom operacije, koja se izvodila na više mjesta u gradu. Pretresi su obavljeni i u općini Schaerbeek, gdje je policiji pomagala i vojska, ali nisu rezultirali nikakvim uhićenjem.

XS
SM
MD
LG