Dostupni linkovi

Krivokapić otkazao sjednicu Skupštine Crne Gore


Ranko Krivokapić

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić otkazao je današnju sjednicu Parlamenta.

Prethodno je na Kolegijumu DPS predložio izostavljanje 14 točaka o kojima je Skupština Crne Gore trebalo da raspravlja na današnjem plenumu.

Zbog otkazivanja sjednice iz DPS-a, Pozitivne Crne Gore, Liberalne partije, HGI poručuju da ovaj politički presedan predsjednika parlamenta neće proći. Sa druge strane iz SDP-a tvrde da je sjednica otkazana zbog parlamentarne opstrukcije DPS-a.

Predlog za razrješenje Krivokapića podnijeli su 36 poslanika Demokratske partije socijalista (DPS), Bošnjačke stranke (BS), Liberalne partije (LP), Force i Hrvatske građanske inicijative (HGI).

U obrazloženju se podsjeća da je klub poslanika Socijaldemokratske partije (SDP), na izvanrednoj sjednici 27. januara, na kojoj je Vlada dobila povjerenje, glasao protiv, čime je ta stranka izašla iz vladajuće koalicije.

Da je sjednica održana, na dnevnom redu bilo bi samo pitanje smjene predsjednika Parlamenta Ranka Krivokapića i točka koju je on naknadno uvrstio u raspravu-prijedlog odluke o obrazovanju odbora za praćenje i kontrolu realizacije projekta izgradnje auto-puta Bar Boljare.

XS
SM
MD
LG