Dostupni linkovi

Hrvatska: Rakić zatražila razrješenje s dužnosti


Mirjana Rakic
Mirjana Rakic

Mirjana Rakić , predsjednica Vijeća za elektorničke medije i ravnateljica Agencije za elektroničke medije podnijela je zahtjev za razrješenjem Ministarstvu kulture Hrvatske. Najavila je da će identičan zahtjev podnijeti Vladi jer je ona ta koja je treba razriješiti s obje funkcije.

Dodala je i da osobno ne zna tko bi mogao biti njezin nasljednik, ali da to vjerojatno znaju u Ministarstvu kulture.

Vlada je u ožujku dala negativno mišljenje na Izvješće o radu Vijeća za elektroničke medije i Agencije za elektroničke medije za 2014. godinu te Hrvatskome saboru predložila da zbog teških propusta u izvršenju zakonskih obveza smijeni sve članove Vijeća i njegovu predsjednicu Mirjanu Rakić.

Zbog te Vladine odluke nezadovoljstvo je izrazilo Hrvatsko novinarsko društvo, a skupina oporbenih saborskih zastupnika uputila je Europskoj komisiji (EK) pismo u kojem tvrde da je Vlada nezakonito pokrenula postupak razrješenja predsjednice i članova Vijeća za elektroničke medije.

Rakić je već duže vremena na meti napada desničarskih skupina, a posebno od trenutka kada je zbog govora mržnje Vijeće pokrenulo postupak protiv jedne lokalne zagrebačke televizije. http://www.slobodnaevropa.org/content/hitna-reakcija-na-govor-mrznje-na-zagrebackoj-tv/27499599.html

XS
SM
MD
LG