Dostupni linkovi

Bijela kuća o Obaminom programu tokom posjeta Kubi


Barack Obama
Barack Obama

Američki predsjednik Barack Obama koji 20. marta stiže u posjet Kubi , obratit će se kubanskom narodu u utorak, završnog dana povijesnog posjeta Kubi koji bi trebao označiti “nepovratno” otvaranje Amerike prema bivšem neprijatelju iz Hladnog rata, objavila je u srijedu Bijela kuća.

Obama i kubanski predsjednik Raul Castro održat će zajedničku konferenciju za novinare nakon razgovora, rekao je zamjenik Obamina savjetnika za nacionalnu sigurnost Ben Rhodes novinarima.

Trodnevni posjet kulminirat će Obaminim obraćanjem kubanskom narodu iz legendarnog Gran Teatra u Havani, a uživo bi ga trebali prenositi radio i televizija na cijelom otoku i kubanska vlada nije se tomu usprotivila, rekao je Rhodes.

Za utorak je predviđen i Obamin susret s kubanskim disidentima, a među njima su istaknuti aktivisti po izboru Bijele kuće. Iako kubansko vodstvo takve susrete smatra uplitanjem u unutarnja pitanja otoka Bijela kuća ne očekuje da službena Havana pokuša spriječiti neke od pozvanih disidenata dase odazovu.

Nakon Kube, američki predsjednik odlazi u posjet Argentini.

XS
SM
MD
LG