Dostupni linkovi

Mira Furlan o Draganu Nikoliću: Ne mogu zamisliti svijet bez njega


Mira Furlan, ilustrativna fotografija
Mira Furlan, ilustrativna fotografija

U podne je u Ateljeu 212 održana komemoracija velikom glumcu Draganu Nikoliću. Glumica Mira Furlan, koja se nalazi u Rijeci gde priprema predstavu u tamošnjem kazalištu, za RSE je rekla da je Dragan Nikolić imao jedinstvenu energiju i smisao za humor. Poslednji put su zajedno snimali film „Turneja“:

„Dragan je bio, ne samo brilijantan glumac, nego dobar, fin i drag i neizmjerno duhovit čovjek. Jednom sam rekla da bi mu trebalo platiti da naprosto bude na svakom snimanju jer je unosio toliko humora, toliko dobre energije... Taj čovjek, koji je bio prava zvijezda, nikad se nije tužio ni na što, dok su svi drugi kukali zbog ovakvih onakvih uvjeta, dok smo stajali na -12 pod ledenom kišom, on se samo šalio. Naprosto jedan tako dobronamjeran i fin čovjek kakav se rijetko sreće u našem poslu. Iako je bio velik i njegova karijera je bila zaista nevjerovatna, on je bio jedan skroman, fin i drag čovjek. Strahovito će mi nedostajati. Ne mogu zamisliti svijet bez njega. Jako sam tužna.“

RSE: Kad ste poslednji put radili zajedno?

Furlan: Radili smo na filmu „Turneja“ Gorana Markovića i beskrajno sam zahvalna Goranu što sam imala priliku da radim film s njim. A ovdje smo se družili i imala sam priliku osjetiti zaista tu jedinstvenu energiju. Još mi je uvijek njegovo lice pred očima, njegov glas u ušima i zauvijek će ostati.

XS
SM
MD
LG