Dostupni linkovi

Državljanin BiH oprao 2 miliona KM, optužen za trgovinu ljudima


Tužilac Tužilaštva BiH, podigao je optužnicu protiv Srpka Vučenovića, rođenog 02.06.1952. godine u Banja Luci, nastanjen u Gradiški, državljanina BiH.

Optuženi se tereti da je primio novac nastao kaznenim djelom trgovine ljudima i eksploatacije radnika iz BiH u Azerbejdžanu, koji je nakon toga plasirao u platni promet.

Vučenović se konkretno tereti da je od 2008. do 2013. godine, na svoje devizne račune, koje je imao otvorene u nekoliko banaka na području RS, bez pravnog osnova, primio novac u iznosu od oko 730.000 USD i 512.000 EUR, pribavljen izvršenjem kaznenog djela trgovine ljudima.

Novac mu je, radi prikrivanja njegovog stvarnog porijekla, uplaćen od njegove braće, Bože i Milana Vučenovića, protiv kojih se vodi sudski postupak zbog kaznenog djela organizovanog kriminala, trgovine ljudima i pranja novca, u vezi sa nezakonitostima oko radne eksploatacije radnika iz BiH na gradilištima u Azerbejdžanu.

Takođe, uplate novca u različitim iznosima u više navrata,obavljnje su i preko njima poznatih osoba i off shore kompanija sa Novog Zelanda, Paname, Velike Britanije i Azerbejdžana.

XS
SM
MD
LG