Dostupni linkovi

Među dobitnicima Šestoaprilske nagrade Sarajeva Divjak i Strašni


Jedan od dobitnika Šestoaprilske nagrade Jovan Divjak
Jedan od dobitnika Šestoaprilske nagrade Jovan Divjak

Gradsko vijeće garda Sarajeva danas je razmatralo predložene kandidate Odbora za dodjelu Šestoaprilske nagrde Grada Sarajeva za 2016. godinu, te odlučilo da su ovogodišnji dobitnici Mirsad Fazlagić, Jovan Divjak, Hadžan Konjo i Milomir Kovačević Strašni.

Ove godine prvi put je primjenjena nova procedura glasanja gdje se Gradsko vijeće glasanjem opredjeljuje za kandidate.

"Nakon obavljenog tajnog glasanja Gradsko vijeće je donijelo odluku da se ove godine Šestoaprilska nagrada dodijeli u oblasti zdravstva doktor Hadžan Konjo, sa 20 glasova, zatim u oblasti kulture i umjetnosti Milomir Kovačević Strašni sa 18 glasova, iz oblasti sporta Mirsad Fazlagić i u drugim oblastima rada i stvaralaštva Jovan Divjak", potvrdio je za Klix.ba Miroslav Živanović, član Odbora za dodjelu Šestoaprilske nagrade.

Ključ grada Sarajeva za ovu godinu dobio je visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko.

Šestoaprilska nagrada grada Sarajeva dodjeljuje se istaknutim pojedincima, grupama i kolektivima za značajna ostvarenja i izuzetne uspjehe u radu, postignute u svim oblastima političkog i društvenog života. Dobitnici se tako nagrađuju za kontinuirani rad i izuzetna djela u različitim oblastima.

Osim svečanih plaketa dobitnicima će na svečanoj sjednici Gradskog vijeća na dan oslobođenja Sarajeva, 6. aprila biti uručene i nagrade u iznosu od 7.000 KM.

Nagrada “Sarajevska pahuljica” dodijeljena je učenicima Osnovne škole „Osman Nakaš“ i Ilmi Kazazić, a priznanje “Zahvalnica Grada Sarajeva” dodijeljeno je učiteljicama Saneli Ljumanović i Anisi Šetkić-Sendić.

XS
SM
MD
LG