Dostupni linkovi

Selaković: Ne znam da li će Šešelj biti izručen Tribunalu do 31. marta


Nikola Selaković, ministar pravde Srbije

Ministar pravde Srbije Nikola Selaković izjavio je danas da ne zna da li će optužnik za ratne zločine, lider Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj biti izručen Haškom tribunalu do 31. marta.

"Šta će se dogoditi do 31. marta, ja zaista o tome niti mogu niti znam da govorim. Radi se o slučaju koji je u rukama suda i vidjećemo kako će se dalje postupati", kazao je Selaković novinarima u Beogradu nakon obilaska Okružnog zatvora.

Dodao je pitanje o izručenju Šešelja Haškom tribunalu pitanje na koje nema "isključiv odgovor".

"Mi smo Srbiju podijelili u situaciju da li će (lider SRS) Vojislav Šešelj biti izručen ili neće biti izručen. Sve nam je ili crno ili bijelo i ne postoji ništa između, znate, to je ona priča ili si za Srbiju ili si za NATO, a ovo je Srbija valjda smo svi prvo za Šrbiju", kazao je on.

Kako je naveo, Srbija redovno informiše Haški tribunal o svim aktivnostima za koje je obavezna da ih izvesti. "Šaljemo svoje odgovore i oni su pod oznakom poverljivo i ja o njima ne mogu da govorim".

Saslušanje Šešelja pred Višim sudom u Beogradu u postupku za njegovo izručenje Haškom tribunalu zakazano je za četvrtak, 10. mart.

On je najavio da će se odazvati sudskom pozivu po nalogu žalbenog vijeća Haškog tribunala, ali da neće dobrovoljno otići u Hag.

Haški tribunal je najavio da će 31. marta donijeti presudu Šešelju i naložio Vladi Srbije da obezbedi njegovo prisustvo na izricanju.

XS
SM
MD
LG