Dostupni linkovi

Policija Tunisa ubila 21 militanta


Napad u Tunisu u novembru 2015.
Napad u Tunisu u novembru 2015.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Tunisa saopštilo je da su ubili 21 militanta u sukobima tuniskih snaga i islamističkih militanata blizu granice s Libijom, u trenutku povećane zabrinutosti da bi nasilni ekstemizam u Libiji mogao da izazove destabilizaciju regiona.

U sukobima je stradala i 12-godišnja djevojčica, prema riječima zvaničnika lokalne bolnice Abdelkrima Sakruda.

Vlasti su saopštile da su napadači u zoru napali policijsku stanicu i vojne objekte u pograničnom gradu Ben Girdan na istoku Tunisa, izjavio je portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Jaser Mosbah.

Vojska je spriječila napad na kasarnu u tom gradu i ubila najmanje 10 napadača, rekao je portparol Ministarstva odbrane Rašid Buhula. Uhapšen je jedan napadač koji je ranjen u sukobima.

Militanti "Islamske države" (IDIL - a) u Libiji izazivaju zabrinutost međunarodne zajednice, a tuniska vlada je posebno zabrinuta pošto je više desetina stranaca prošle godine ubijeno u dva napada na popularnim turističkim mestima.

Tunižanske snage su prošle sedmice u istoj oblasti ubile pet teško naoružanih ljudi koji su u zemlju ušli iz Libije s ciljem da izvedu terorističke napade, kako je tada rekao premijer Habib Esid.

XS
SM
MD
LG