Dostupni linkovi

EU: Tri miliona evra za radna mesta na Zapadnom Balkanu


Međunarodna organizacija rada (ILO) i Veće za regionalnu saradnju (RCC) će zajednički izraditi Platformu za zapošljavanje i socijalna pitanja Zapadnog Balkana u okviru novog projekta koji finansira Evropska komisija, a koji je potpisan danas u Briselu.

Projekat vredan tri miliona evra pod nazivom "Platforma za ekonomska i društvena pitanja" (ESAP) zajednički će realizovati ILO i RCC u Albaniji, Bosni i Hercegovini, Kosovu, Crnoj Gori, Srbiji i Makedoniji, saopštio je RCC.

Generalni sekretar RCC Goran Svilanović je na potpisivanju sporazuma rekao da "Veće očekuje da će udruživanjem snaga sa Generalnom direkcijom za zapošljavanje, socijalna pitanja i inkluziju, ILO-om i vladama Zapadnog Balkana doprineti jačanju kapaciteta javnih uprava radi boljih rezultata i praćenja socijalne te politike zapošljavanja i upravljanja ljudskim kapacitetima".

Regionalni direktor ILO-a za Evropu i Centralnu Aziju Hajnc Koler je dodao da "će se novom incijativom za ekonomska i socijalna pitanja postojećoj saradnji sa Evropskom unijom dodati i regionalna dimenzija".

Projekat ESAP će trajati 36 meseci a projektni tim će se nalaziti u Sarajevu.

XS
SM
MD
LG