Dostupni linkovi

Ambasador Skat: Meta napada nije lokacija koju smo dobili od Srbije


Kajl Skat, američki ambasador u Srbiji
Kajl Skat, američki ambasador u Srbiji

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji Kajl Skat izjavio je FoNetu da meta koju su u Libiji prošlog petka gađale američke snage nije lokacija koju je Srbija podijelila sa službama SAD, u pokušajima da oslobodi dvoje službenika Srbije koji su u Libiji držani kao taoci.

Ima mnogo stvari koje su još nejasne i mislim da ne možemo da komentarišemo detalje, ocijenio je Skat i istakao da je zato najbolje fokusiranje na činjenice.

Dvoje diplomata je kidnapovano, sada su mrtvi i to je velika tragedija, rekao je Skat, koji je ministru Ivici Dačiću i premijeru Srbije Aleksandru Vučiću, čim je za to čuo, odmah izjavio saučešće.

Državni sekretar Džon Keri je isto bio u kontaktu sa Vučićem i obećao nastavak saradnje u pokušajima da se saznaju svi detalji i da podijelimo informacije između naše dvije službe, rekao je Skat.

Vlasti Srbije su učinile sve što je u njihovoj moći da ih lociraju i oslobode, ocijenio je Skat.

Prema njegovim riječima, vlasti Srbije su u tom procesu podijelile sa specijalnim službama SAD informacije o lokaciji za koju su sumnjale da otmičari drže službenike Ambasade.

"Učinili smo šta smo mogli da saznamo da li su tamo. Nismo mogli da saznamo informacije, ali ono što mogu da kažem je da meta koja je gađana prošlog petka nije ista meta koju su sa nama podijelile službe bezbjednosti Srbije", poručio je Skat.

"Mogu da kažem da je meta koju smo pogodili bila pod stalnom prismotrom stotinama sati prije napada i tokom cijelog perioda nije bilo dokaza da je na toj poziciji bilo civila, a sigurno ne stranih talaca", naglasio je Skat.

XS
SM
MD
LG