Dostupni linkovi

Lekari GAK-a protestuju zbog napisa medija


GAK
GAK

Iz beogradske Ginekološko akušerske klinike (GAK-a) Narodni front uputili su oštar protest zbog „senzacionalističkih napisa“ dela štampanih medija o brutalnom fizičkom napadu na dr Tomislava Paunovića dok je obavljao posao.

Iz Klinike podsećaju da su nasilnika priveli policajci I da su napadu prisustvali i o tome će svedočiti u sudskom postupku zaposleni Klinike I još dvije osobe koje su se zatekle u Klinici u vreme napada.

„Senzacionalistički napisi koji su potom usledili u delu štampanih medija u vezi sa postojanjem dve optužbe protiv pretučenog kolege koje datiraju od pre više godina i od kojih je bizarnija odbačena, a sudski postupak po drugoj još nije ni otpočeo, te njihovo dovođenje u kontekst vandalskog čina u kojem je, sa svoje strane ničim izazvano, kolega učestvovao, dovode do zgražavanja svakog pripadnika lekarske struke ove države i svakog dobronamernog čoveka“, saopšteno je iz sindikalne jedinice Klinike.

Na ovaj način se, kako se navodi u saopštenju, „u istu ravan stavljaju nasilnik i napadnuti, fizički napad na lekara koji obavlja svoju dužnost se medijski abolira, a poruka koja se šalje javnosti je da fizičko nasilje možda treba i tolerisati.

„Sve pomenuto je i svojevrstan nastavak negativne kampanje protiv zdravstvenih radnika koja traje duži niz godina. Sa namerom da doprinesemo normalizaciji ne samo stanja u zdravstvu, već i društva u celini, pozivamo sve one koji utiču na formiranje javnog mnjenja da budu odgovorni i objektivni u obavljanju svog posla“, dodaje se u saopštenju.

XS
SM
MD
LG