Dostupni linkovi

Vučić: SAD uveravaju da nisu znale da su u kampu srpski državljani


Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je imao više razgovora sa američkim zvaničnicima i sa ambasadorom SAD u Beogradu Kajlom Skatom o nastradalim srpskim građanima u Libiji.

Vučić je za RTS rekao da je Srbija je dobila uveravanja da američka strana nikako nije mogla da zna da se dvoje državljana Srbije nalaze na prostoru koji je bio bombardovan.

"Mi smo više puta uz pomoć CIA i njihove saradnje sa FBI otkrivali lokacije gde su se u Libiji nalazili naši ljudi. Međutim, izgleda da su oni u poslednjem trenutku promenili mesto gde su ih držali. Nekoliko kilometara je u pitanju i to je ono u šta nas uveravaju američki zvaničnici", rekao je Vučić u Londonu, gde boravi na Investicionom samitu Evropske banke za obnovu i razvoj EBRD.

Službenici ambasade Srbije u Libiji Slađana Stanković i Jovica Stepić poginuli su u američkom bombardovanju uporišta Islamske države u gradu Sabrata u Libiji.

Stanković i Stepić oteti su u libijskom gradu Sabrata u novembru 2015. godine, iz kolone vozila u kojoj je bio ambasador Srbije Oliver Potežica.

XS
SM
MD
LG