Dostupni linkovi

Mediji: Izbori u Srbiji 24. aprila


Izbori na svim nivoima u Srbiji najvjerovatnije će biti održani 24. aprila, prenio je danas beogradski dnevnik "Politika".

Jedan od potpredsjednika vladajuće Srpske napredne stranke (SNS) mogućnost održavanja lokalnih, pokrajinskih i vanrednih parlamentarnih izbora 24. aprila obrazložio je proceduralnim razlozima.

"To je nedjelju dana prije 1. maja i hrišćanskog praznika Uskrsa koji će biti istog dana i besmisleno je da tada budu izbori. Izbori na lokalnom nivou moraju da se održe najkasnije do 6. maja, kada su prije četiri godine bili održani lokalni izbori, tako da je 24. april logičan datum novih izbora", kazao je funkcioner naprednjaka, koji je zahtjevao anonimnost.

Na pitanje na koji način će biti raspisani izbori on je rekao da očekuje da u narednih dva, tri dana premijer Aleksandar Vučić uputiti zajedničko saopštenje Vlade Srbije za raspuštanje Skupštine i raspisivanje izbora.

"To obrazloženje biće upućeno predsjedniku Republike Tomislavu Nikoliću, koji će dati konačnu riječ o raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora", kazao je potpredsjednik SNS i član Vlade.

On je rekao da očekuje da se, prije nego što premijer Vučić pošalje obrazloženje, aktuelna vlada sastane još jednom.

XS
SM
MD
LG