Dostupni linkovi

Burkina Faso: Među žrtvama državljani SAD, Kanade, Italije...


Među žrtvama terorističkog napada u Burkini Faso ima državljana Francuske, SAD, Kanade, Ukrajine, Holandije i Italije, saopšteno je iz vlada tih zemalja.

Od država sa zapada najviše je pogođena Kanada čiji je premijer Džastin Trudo saopštio da je ubijeno šest Kanađana

„U ime svih Kanađana nudim naše najdublje saučešće porodicama, prijateljima i kolegama ubijenih i želimo što brži oporavak povređenima. Duboko smo ožalošćeni bezumnim činom nasilja nad nedužnnim žrtvama“, navodi se u saopštenju Trudoa.

Osim toga, Trudo je naveo i da Kanada nudi pomoć u istrazi šta se desilo u Uagaduguu.

Među žrtvama je i jedna ukrajinska porodica, među kojima su troje odraslih i devetogodišnja devojčica, saopštio je ukrajinski ministar inostranih poslova Pavlo Klimkin.

„Ovo je tragedija za sve nas“, napisao je Klimkin na svom Tviter nalogu.

AP ističe da je nekoliko članova italijanske porodice takođe ubijeno, da su žena i njena petogodišnja ćerka ubijeni u kafiću preko puta hotela.

Švajcarsko Ministarstvo inostranih poslova saopštilo je da među žrtvama ima i dvoje Švajcaraca. Ubijeni su i Holanđanin star 67 godina koji je volontirao u Burkini Faso, kao i dvoje Francuza.

Stejt Department je saopštio da je ubijen i jedan njihov državljanin – Majkl Džejms Ridering.

Podsećamo, najmanje 28 ljudi iz 18 zemalja ubijeno je u terorističkom napadu i talačkoj situaciji koji su počeli u petak uveče i trajali tokom čitave subote u luksuznom hotelu „Splendid“ i obližnjem kafiću u Uagaduguu, glavnom gradu Burkine Faso.

Na kraju je oslobođeno 156 talaca, a svo četvoro terorista je ubijeno.

XS
SM
MD
LG