Dostupni linkovi

Tužilaštvo demantovalo izviđaj protiv Ranke Čarapić


Specijalno državno tužilaštvo, kao ni inspektori za privredni kriminal, ne preduzimaju bilo koju radnju protiv bivšeg vrhovnog državnog tužioca Ranke Čarapić, saopšteno je Radiju Slobodna Evropa iz Tužilaštva.

Dan je u utorak objavio da su inspektori za privredni kriminal pokrenuli izviđaj protiv Čarapić zbog sumnje da je tokom istrage, koja je protiv Svetozara Marovića pokrenuta 2008. godine, bilo zloupotrebe položaja.

Iz Specijalnog državnog tužilaštva su Radiju Slobodna Evropa kazali da to Tužilaštvo, kao ni inspektori za privredni kriminal, “ne preduzimaju bilo koju radnju protiv Čarapić zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila bilo koje krivično djelo za koje se goni po službenoj dužnosti, a iz nadležnosti ovog tužilaštva”.

“Još jednom ukazujemo da tačne informacije za medije i ukupnu javnost, u vezi sa radom Specijalnog državnog tužilaštva, mogu jedino da se dobiju putem zvanične komunikacije štampanih i elektronskih medija sa specijalnim državnim tužilaštvom”, naveli su iz Tužilaštva.

XS
SM
MD
LG