Dostupni linkovi

Rađenović pregovarao o priznanju krivice


Bivši gradonačelnik Budve Lazar Rađenović pregovarao je danas u Tužilaštvu o priznanju krivice, a iz zatvora bi mogao izaći 13. januara kada ističe petomjesečni pritvor, rekao je njegov advokat Željko Đukanović.

Pregovori o sporazumu između Rađenovića, jednog od osumnjičenih za višemilionske malverzacije u Budvi i Specijalnog tužilaštva danas su nastavljeni, ali dogovor još nije postignut.

Rađenović bi iz spuškog zatvora mogao izaći već naredne sedmice, a njegov advokat objašnjava da to nema veze sa sporazumom o priznanju krivice.

"Svima koji su bili uhapšeni zbog ovih krivičnih djela početkom avgusta ističe petomjesečni pritvor. Postoji hipotetička mogućnost da on i ostali izađu iz pritvora 13. januara. Postoji mogućnost puštanja, ali ništa nam niko još nije rekao", kaže Đukanović.

Prema njegovim riječima, svi svjedoci su saslušani i Tužilaštvo u ovom slučaju ne bi moglo pozvati nikoga.

Od avgusta, kada je zajedno sa još šest osoba uhapšen, protiv Rađenovića su podnesene čak četiri krivične prijave zbog sumnje da je kao gradonačelnik Budve zloupotrebom položaja, sa još desetak osumnjičenih, oštetio budžet za više od 20 miliona evra.

XS
SM
MD
LG