Dostupni linkovi

Nikolić: Sukobi ugrožavaju RS


Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić odbacio je optužbe srpskog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Mladena Ivanića da se miješa u unutrašnje odnose te zemlje i dodao da sve što govori, govori jer mu ustavna obaveza nalaže da štiti srpski narod.

Maden Ivanić je naveo da je "otvorena podrška" predsjednika Srbije predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku potpuno neprimerena jer znači svrstavanje na jednu stranu i neku vrstu arbitriranja u odnosima političkih strankama u BiH.

Predsjednik Srbije naveo je za današnji Kurir da on nije kriv što BiH ne funkcioniše kako treba, i što Ivanić na nivou BiH ne predstavlja svoj entitet.

"Umjesto da bude u direktnoj vezi sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom, Ivanić radi protiv njega. I to mi je strašno bolno, zato što znam da ti sukobi ugrožavaju Republiku Srpsku", naveo je Nikolić.

Nikolić je povodom Ivanićevih optužbi naveo da se nikada nije miješao u unutrašnje odnose drugih država, posebno ne susjednih i da je sve što je radio tokom mandata bilo usmjereno na to da svi iz bivše Jugoslavije imaju bolje odnose.

"I oni jesu bolji, nego što su ikad bili, a nisam ja kriv što država BiH ne funkcioniše kako treba i što Mladen Ivanić tamo ne predstavlja svoj entitet", rekao je Nikolić.

Predsednik Srbije je ponovio da ne radi ništa protiv RS, niti želi da se svrsta na bilo čiju stranu.

Upitan zašto se stalno svađa sa komšijama jer je u posljednjih mjesec dana došao u sukob sa predsjednicima Makedonije i Crne Gore, Nikolić je dodao da će uvjek govoriti šta misli, makar se to njima ne svidjelo.

XS
SM
MD
LG