Dostupni linkovi

Vlada Kosova osudila grafite protiv predsjednice Jahjage


Vlada Kosova je danas osudila seksističke grafite na račun predsjednice Kosova Atifete Jahjage i ocijenila da takvi akti vrijeđaju instituciju Kosova i ličnost predsjednice.

"Ovi akti vređaju instituciju i poštovanu figure predsjednice Republike Kosovo kao i sve kosovske žene, koje su uz velike žrtve dale izuzetan doprinos za ostvarivanje slobode, proglašavanje nezavisnosti i izgradnju države Kosova", navodi se u saopštenju Vlade Kosova.

Prethodno je predsednik Skupštine Kosova Kadri Veselji osudio grafite protiv predsjednice Kosova Atifete Jahjage kao "politički huliganizam i nemoralnu zloupotrebu slobode izražavanja".

Na nekoliko mjesta u subotu,2.janura i danas, 4.janura u centru Prištine su osvanuli grafiti protiv predsjednice Jahjaga i njene tjelohraniteljke.

Grafite koji su se pojavili u subotu su juče izbrisale aktivistkinje Mreže žena sa Kosova, ali su se danas ponovo grafiti sa istim sadržajem pojavili na nekoliko zidova u centru Prištine.

Aktivistkinje Mreže žena Kosova su ; danas prekrile bojom grafite i pozvali najviše zvaničnike Kosova da osude takve poruke i istovremeno od organa reda da hitno otkriju izvršioce takvih kriminalnih djela.

XS
SM
MD
LG