Dostupni linkovi

Njemački sud protiv kod-šer letova Etihada i Air Berlina


Njemački sud zabranio je avio kompanijama Etihad i Air-Berlin da imaju kod-šer letove na nekim linijama, počevši od polovine januara.

Etihad airways je u saopštenju dostavljenom Beti naveo da je duboko razočaran današnjom odlukom njemačkog suda, da razmatra tu odluku i da će naredne sedmice podnijeti žalbu.

Riječ je o linijama na kojima Etihad i Air Berlin ostvaruju značajan prihod, navodi agencija AP. Etihad je vlasnik 29,2 odsto kompanije Air-Berlin, drugog po veličini njemačkog avio-prevoznika.

Agencija AP prenosi da je stav njemačke vlade da neke linije ovih partnera nisu pokrivene sporazumom o avio saobraćaju sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima, kao i da su vlasti u oktobru dozvolile primenu kod-šer sistema do 15. januara, uz napomenu da je kompanijama ostavljeno da u međuvremenu pronađu rješenje.

U saopštenju, Etihad airways je naveo da je ovom odlukom nanijeta "značajna društvena i ekonomska šteta" Njemačkoj i da povlačenje odobrenja za kod-šer letove na 29 linija u suštini smanjuje konkurenciju i izbor korisnika u Njemačkoj i izvan nje i uzrokuje neprijatnost za putnike.

"Uprkos tome, mi ćemo nastaviti da podržavamo partnersku avio-kompaniju Air Berlin, da promovišemo konkurenciju i pružamo vrhunski proizvod i iskustvo putovanja. Nastavićemo realizaciju unaprijed rezervisanih putovanja", navodi se u saopštenju Etihada.

XS
SM
MD
LG