Dostupni linkovi

Marovićev sin pregovara o priznanju krivice, strina na slobodi


Budvanki Mirjani Marović, strini visokog funkcionera vladajućeg crnogorskog DPS-a Svetozara Marovića, te procjeniteljima Milki Lazarević i Marku Radunoviću istekao je pritvor.

Oni danas izaze iz spuškog zatvora.

Kako "Vijesti" nezvanično saznaju od izvora bliskih istrazi, iz pritvora će izaći još neki osumničeni jer su, saslušani svi svjedoci u tom postupku.

Oni su uhapšeni pod sumnjom da su oštetili opštinsku kasu u poslu oko 26.000 kvadrata zemlje, koja se nalazi uz Jadransku magistralu.

Branilac Marovićeve, advokat Zoran Piperović rekao je da je najvažnije da je Mirjana Marović slobodna, prvenstveno što se radi o ženi u ozbiljnim godinama, na koju bi pritvorski uslovi vjerovatno loše uticali.

Istovremno crnogorski medji prenose da je sin Svetozara Marovića, Miloš Marović, počeo pregovore sa Specijalnim državnim tužilaštvom kako bi sporazumno priznao krivicu za nezakonite radnje prilikom prodaje zemljišta u mjestu Prijevor iznad Jaza.

Podgorički "Dan" iz Tužilaštva saznaje kako je Marović tražio da mu nadležni ukinu pritvor, a u zamjenu ponudio da prizna krivicu i vrati novac za koji se tereti da je prisvojio nedozvoljenim radnjama. Prve procjene su da će Marović tim povodom morati da vrati oko pola miliona eura.

Istražni organi sina funkcionera DPS-a terete da je učestvovao u sumnjivim poslovima prilikom prodaje zemljišta u mjestu Prijevor, čime je Opština Budva oštećena za oko milion i četristo hiljada eura. Još nije konačno utvrđeno koliko je tog novca mlađi Marović prisvojio za sebe, a da bi se otkrio taj iznos, naloženo je da se izvrši više vještačenja.

"Vijesti" su prije dvije sedmice pisale kako je Miloš Marović sa Tužilaštvom već dogovorio da će u zatvoru biti 10 mjeseci i platiti 380.000 eura, te da je tih dana trebalo da potpiše i dokument kojim se to potvrđuje, u sklopu sporazuma o priznanju krivice u predmetu nezakonite prodaje zemlje na Jazu, no informacija nije bila potpuna.

XS
SM
MD
LG