Dostupni linkovi

Đukanović začuđen Nikolićevom izjavom


Crnogorski premijer Milo Đukanović kaže da je začuđen izjavom predsjednika Srbije Tomislava Nikolića, koji je saopštio da Crna Gora svjesno poništava svoju samostalnost i da se preporučuje kao država koja će sve prihvatiti da bi ušla u NATO.

Nikolić je u intervju za Sputnjik rekao i da za razliku od Crna Gore, Srbija nije država s kojom mogu da se igraju.

Đukanović je u petak novinarima na Žabljaku rekao i da je pročitao samo preliminarni dio intervjua predsjednika Srbije Tomislava Nikolića rusukoj agenciji.

"Zato bih uslovno govorio na tu temu. Sve dotle dok ne budemo u prilici da zajedno pročitamo šta je zapravo predsjednik Srbije kazao. Ako je tačno to što je do sada prenešeno u medijima, ne mogu da se ne začudim i da ne primijetim da je u pitanju neki novi ton sa jedne visoke državne adrese u Beogradu prema Crnoj Gori. Ton koji se razlukuje od onih koje smo imali u komunikaciji tokom prethodnih godina", kazao je Đukanović.

On kaže i da se ne kaje što je radio na "ozdravljenju" odnosa sa Srbijom, na tome će kako poručuje nastaviti da radi.

"Ako je tačna ta izjava Nikolića, ja bih rekao da nas bila koja izjava ni iz Crne Gore ne van države ne može pokolebati", kazao je Đukanović i poručio da će Crna Gora nastaviti putem EU i NATO integracija.

XS
SM
MD
LG