Dostupni linkovi

Đukanović: Hapšenje Marovića dokaz da država funkcioniše


Đukanović: Hapšenje Marovića dokaz da država funkcioniše

Povodom hapšenja Svetozara Marovića oglasio se u međuvremenu premijer Milo Đukanović, istakavši kako to potvrđuje da država funkcioniše i da njene institucije obavljaju posao kako je predviđeno Ustavom i zakonom.

"To potvrđuje da organi, kojima je to u opisu posla, pokazuju sumnju na odnosu na određeni broj poslova u kojima smatraju da je učestvovao Svetozar Marović i da je bila bez osnova sumnjičavost jednog broja lidera političkih partija da u Crnoj Gori funkcioniše selektivna pravda”, naglasio je premijer odgovarajući na pitanje kako komentariše hapšenje jednog od svojih dugogodišnjih saradnika.

Đukanović je naglasio da nema selektivne pravde.

"Svi smo mi pojedinačno dostupni ustavnom i pravosudnom sistemu države i svi smo obavezni da se suočimo sa tom okolnošću i da pokušamo da argumentima dokažemo da su to sumnje bez osnove".

Odgovarajući na pitanja da li se plaši da bi ista sudbina mogla zadesiti i njega, zbog spekulacija da bi Marović mogao progovoriti o sumnjivim poslovima Đukanovića i njegove porodice, odnosno da li strahuje da ga Marović tokom istrage pomene u negativnom kontekstu, što bi moglo da isprovocira na taj način novu istragu, Đukanović je rekao – „A zašto bih se plašio?“.

XS
SM
MD
LG