Dostupni linkovi

Karamarko optužuje vladu da uvodi "puzajući državni udar"


Pedsednik HDZ-a Tomislav Karamarko optužio je aktuelnu vladu Zorana Milanovića, lidera SDP-a, da "uvodi puzajući državni udar" jer želi da prolongira ostanak na vlasti, ali smatra da u tome neće uspeti.

"Vlada nam uvodi jedan puzajući državni udar. Dakle, oni će pokušati da konstituišu Sabor, a ovoj vladi, nesposobnoj, uništavajućoj, zapravo - produžićeživot kao tehničke. To je katastrofa. Neće uspeti, naravno, ništa što je zlo, što je loše, što je potencirano samo vlastitim interesima, interesima vlastite stranke, podelama sinekura, radnih mesta, vozila i kabineta itd. ne može uspeti", rekaoj e Karamarko, prenela je Hina.

Na konstataciju novinara kako iz SDP-a najavljuju da će oni u sledećih nekoliko dana skupiti 76 ljudi koji bi došli u Sabor i izabrali novog predsednika Sabora te pitanje hoće li se on "odazvati pozivu", Karamarko je rekao da "oni stalno bacaju te spinove".

"To je vlada i stranka koja četiri godine laže, zašto ne bi sada lagala u zadnji čas da pokuša da prikupi, privuče nekoga, na neki način stimuliše da im se priključi, pa pogledaj imamo 75, pa ćemo imati 76", rekao je Karamarko ocenivši da u tome neće uspeti.

XS
SM
MD
LG