Dostupni linkovi

Uhapšena poslanica Samoopredjeljenja


Iz Pokreta Samoopredeljenje saopšteno je da je uhapšena poslanica ovog pokreta, Aljbuljena Hadžiu. Kako javlja dopsinik RSE ona je bila na putu za Gnjilane gde je trebao da se održi jedan skup.

“Ova kriminalna vlada, DPK-DSK-Srpska koristi svako sredstvo da izvrši pritisak na opoziciju i da realizuje projekte Srbije na Kosovu. Delovanja poslanika opozicije unutar Skupštine Republike Kosova su u funkciji zaštite suvereniteta zemlje. Ujedinjena opozicija se neće zaustaviti do povlačenja sporazuma”, navodi se u njihovom saopštenju.

Pokret Samoopredeljenje upozorava da ukoliko vlada “nema smelosti da povuče sporne sporazume”, onda narod treba da odluči o njima na rerferendumu. Ukoliko ne postoji smelost ni za to, trebaju da nastupe vanredni izbori, dodaje se.

U jednomesečnom pritvoru se već nalaze poslanici opozicije Aljbin Kurti i Donika Kadaj-Bujupi,a traga se za Fatonom Topalijem. Trojici poslanika je određen kućni pritvor.

Podsetimo, protiv četvorice poslanika Osnovni sud u Prištini je izdao naloge za hapšenje zbog opstruisanja rada Skupštine i aktiviranja suzavca u sali i u hodniku zgrade parlamenta.

XS
SM
MD
LG