Dostupni linkovi

Mijatović: Intervencije u skladu sa mandatom u OEBS-u


Predstavnica OEBS-a za slobodu medija Dunja Mijatović napisala je u nedelju na svom Tviter nalogu da je "njen stav - stav predstavnice za slobodu medija OSCE (OEBS), a ne Dunje Mijatović i da su intervencije u skladu sa mandatom koji ima u toj organizaciji".

"Moj stav je stav OSCE (OEBS) Predstavnice za slobodu medija, a ne stav Dunje Mijatović, intervencije su u skladu sa mandatom OSCE (OEBS)", prenela je TV N1.

Time je, kako navodi ta televizija, odgovarila na izjavu šefa srpske diplomatije Ivice Dačića koji je rekao da njen stav ne znači i da je to stav OEBS-a.

Dačić je u subotu rekao da stav predstavnice OEBS za slobodu medija Dunje Mijatović nije i stav OEBS-a, ali da i ona i svi drugi predstavnici OEBS mogu uvek o svemu da razgovaraju sa funkcionerima Srbije.

Dačić je naveo da OEBS ima Stalni savet, na kojem se utvrđuju stavovi, ali i prateće institucije i organe, poput parlamentarne skupštine i nezavisne institucije, kao što je predstavnik za medije.

"Taj stav nikako ne može da bude stav OEBS, već stav institucije koja nema veze sa njim, u smislu stava cele organizacije. To je mišljenje koja ne mora da bude prihvaćeno", rekao je Dačić.

Dačić je i u nedelju na TV Pink kazao da misli da je izjava Dunje Mijatović malo zloupotrebljena i da je ispalo kao da staje na stranu nekih medija u Srbiji.

Dodao je da ona ima mnogo više problema sa drugim zemljama, nego sa Srbijom i da je važno da se njeni stavovi ne zloupotrebljavaju, u smislu da je ona dala podršku nekome.

"Mislim da ona nije dala ovu poslednju izjavu u tako oštrom tonu kao što je preneta", rekao je Dačić.

XS
SM
MD
LG