Dostupni linkovi

Sindikat novinara: SNS da prekine hajku na Oliveru Kovačević


Sindikat novinara Srbije (SINOS) i Profesionalno udruženje novinara Srbije (PROUNS) saopštili su večeras da je Srpska napredna stranka (SNS) dozvolila sebi da se "brutalno meša" u rad novinarke Olivere Kovačević i pozvali tu partiju da odmah prekine sa hajkom.

"SINOS i PROUNS pozivaju Srpsku naprednu stranku da odmah prekine sa hajkom na uglednu novinarku, koja se ogleda i u neprimerenom potenciranju njene zarade. Najveću političku partiju podsećamo da Ustav i zakoni Srbije garantuju slobodan rad novinara i SNS je obavezan da to poštuje", navela su udruženja.

Urednica zabavnog programa Radio-televizije Srbije (RTS) Olivera Kovačević ocenila je u sredu, povodom poziva vlasniku Adrija medija grupe Aleksandra Rodića u policiju, da bi bilo razumno da na informativni razgovor u policiju budu pozvani i urednici TV Pink i Informera, a ne samo urednici i vlasnik Kurira.

SNS je, nakon toga, ocenio da je to brutalno političko mešanje u istražne radnje koje policija preduzima po nalogu Tužilaštva i zapitao koliki su ukupni prihodi Olivere Kovačević na RTS-u.

XS
SM
MD
LG