Dostupni linkovi

Stefanović: MUP će učiniti sve da povuče prijavu protiv Rodića i Ladjevića


Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je večeras da će to ministarstvo učiniti sve da povuče prijavu protiv vlasnika lista "Kurir" Aleksandra Rodića i glavnog urednika tog lista Milana Ladjevića zbog podstrekivanja na lažno prijavljivanje.

"MUP će učinii sve u skladu sa zakonom da povuče prijavu, jer ne želimo da bilo ko pomisli da mi imamo bilo kakav problem sa slobodom mišljenja", rekao je Stefanović na konferenciji za novinare u Beogradu

On je naveo da to ne znači da oni nisu krivi za krivično delo koje im se stavlja na teret.

On je povodom pripadnika policije koji su na prethodnoj njegovoj konferenciji stajali oko njega, rekao da mu je žao što se "protiv tih momaka i devojaka vodila hajka, jer nisu krivi nizašta".

Ministar je ocenio da je krenula hajka na institucije i da od tog trenutka nije dozvoljeno da institucije rade svoj posao, već je na njih vodjena hajka 24 časa, čemu su se osim medija priključili i predstavnici OEBS.

Stefanović je podsetio da je Kurir danima objavljivao stvari i za premijera Aleksandra Vučića i za Vladu na šta "ima pravo", ali da je u nedelju objavljen "najteži mogući tekst" u kome je navedeno da je premijer izvršio konkretno krivično delo, nakon čega je utvrdjeno da nema elemenata krivičnog dela.

Prema njegovim rečima, teške i užasne stvari su se dešavale u zemlji, ne kritika vlasti, jer to niko ne sprečava i ne pada mu na pamet da spreči.

XS
SM
MD
LG