Dostupni linkovi

Benzema: Veliki nesporazum, Valbuena mi je prijatelj


Francuski fudbaler Karim Benzema rekao je danas da je seks skandal u koji je upleten veliki nesporazum i da je samo pokušavao da pomogne saigraču iz reprezentacije Matjeu Valbueni.

"Samo sam želeo da Matje bude svestan stvari i da mu pomognem. On mi je saigrač u reprezentaciji, on mi je prijatelj. Kada je bilo potvrđeno da snimak zaista postoji, to sam i rekao Valbueni. Objasnio sam sve što mi je Karim Zenati rekao jer mi je on najbolji prijatelj i verujem mu", rekao je Benzema francuskim medijima.

Benzema se tereti zbog ucene vezane za snimak seksa Valbuene, zbog čega je bio i pritvoren, a protiv njega je otvorena istraga u Francuskoj.

Policija je došla i do telefonskog razgovora Benzeme sa Karimom Zenatijem, u kojima francuski fudbaler koji je bio posrednik u uceni prenosi Valbuenin odgovor Zenatiju.

Benzema je naveo da snimljen razgovor između njega i Valbuene samo dokazuje da je pokušavao da pomogne.

"Može da se čuje tokom razgovora da se šalim i samo pokušavam da pomognem, nije bilo skrivenih motiva u mojoj ponudi da pomognem", naveo je napadač Real Madrida.

Kako je naveo, izjave u kojima je Valbuenu opisao homofobično su posledica gubljenja strpljenja.

"Očigledno je da sam bio ljut. Mislio sam da će Valbuena da me prijavi policiji. Međutim, taj termin često koristim sa svojim prijateljima, svima. Za mene i moju generaciju to nije pogrdno", kazao je Benzema.

Skandal je imao šire razmere, a uključili su se brojni ljudi, među kojima i francuski premijer Manuel Vals, koji je pozvao da Benzema bude izbačen iz reprezentacije ako se proglasi krivim.

XS
SM
MD
LG