Dostupni linkovi

Leskovac: Suđenje Stojanoviću odgođeno do februara


Suđenje Slobodanu Stojanoviću, bivšem zaštićenom svjedoku i pripadniku policije Srbije, po tužbi tužioca za ratne zločine Vladimira Vukčevića i njegovog zamjenika Dragoljuba Stankovića, odloženo je u leskovačkom sudu za 3. februar, jer se oštećeni nisu pojavili na zakazanom ročištu.

Optuženi Stojanović, koji je 2009. godine izašao iz programa zaštite svjedoka trebao je svjedočiti o zločinima pripadnika srpske policije nad albanskim civilima na Kosovu 1998. godine, pojavio se na sudu u Leskovcu kao i veliki broj predstavnika nevladinih organizacija i medija.

Sudu je saopćeno, kako je za RSE potvrdila Marina Kljaić iz Fonda za humanitarno pravo, da Vukčević i Stanković nisu lično dobili pozive za ročište i da se nalaze u inostranstvu.

U prijavi je, inače, navedeno da je zbog prijetnji Stojanovića ugrožena bezbjednost tužioca, njegovog zamjenika i njihovih porodica. Stojanović to negira i tvrdi da je Tužilaštvo sabotiralo suđenje pripadnika policije za zločine na Kosovu za koje do sada nitko nije odgovarao.

XS
SM
MD
LG