Dostupni linkovi

Vučić: Nadam se rješenju za Tanjug i privatizaciji Telekoma


Predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da se nada da će biti pronađeno rješenje za Novinsku agenciju Tanjug.

"Oni koji idu valjda su otpremnine dobili ili će ih dobiti, jer je to i ranije razgovarano. Nadam se i verujem da će na jedan ili drugi način biti pronađeno rješenje za kompaniju uspješnih ljudi", izjavio je Vučić.

Upitan o privatizaciji Telekoma i otkazima ako do toga dođe , premijer je izjavio da se o socijalnom programu i višku zaposlenih već razgovaralo sa sindikatima i da "ništa nije tako strašno kao što to neki predstavljaju".

"Kod nas se uvjek govori o tome šta će neko da izgubi, ali niko ne govori o tome šta će neko da dobije. Znate li koliko će to novih radnih mjesta da nam otvori", kazao je Vučić.

On je istakao da još ne zna da li će privatizacija Telekoma biti provedena, a još nije dobio ni informacije o ponuđačima.

"Država će donijeti odluku u narednom periodu. Vidjećemo šta su to ponudili ponuđači. Ako je cijena dobra onda ćemo da se radujemo, a ako nije onda će se radovati svi drugi, ali iz meni nepoznatih razloga", rekao je Vučić.

Prema njegovim riječima ukoliko Telekom ne bude privatizovan to neće biti najveći problem, već će najveći problem biti Telekomova zavisna preduzeća poput Telusa.

XS
SM
MD
LG