Dostupni linkovi

Đukanović: Ubijeđen da će 1.decembra stići poziv u NATO, onda izbori


"Ubijeđen sam da ćemo 1. decembra dobiti poziv u NATO, a 2. decembra smo spremni za izbore" izjavio je danas premijer Crne Gore Milo Đukanović u parlamentu.

Politička volja DPS-a je tu da idemo na izbore u skladu sa usvojenim zakonima.Nema prečeg interesa za državu od toga da nakon dobijanja poziva Crna Gora dobije kompetentnu i autorativnu vlast, poručio je Đukanović na Premijerskom satu.

"Članstvo Crne Gore u Evorpskoj uniji i NATO-u su naši strateški prioreiteti. Oni su zavisni jedno od drugoga, i čvrsto povezani. Dobre ocjene u Izvještaju koje se odnose na vladavinu prava i cjelovita slika svakako će biti uzete u obzir prilikom donošenja odluke o pozivnici u NATO. Crna Gora je napravila niz novih uspješnih koraka. Izvještaj daje i konstruktivne preporuke, a Crna Gora je definisala i konkretne zadatke, čime se pojačava i očekivanje konkretnih rezulatata", smatra crnogorski premijer.

Osvrnuo i na izborno zakonodavstvo i njegovu primjenu.

"Nema novog i starog zakonodavstva-ima samo aktuelno, koje je budući da je usvojeno, suspendovalo staro. Nema menija šta ćemo iz novog, šta ćemo iz starog. Obavezni smo da se novog pridržavamo. U Vladi smo učinili sve da se obezbijede sve neophodne pretpostavke za punu njegovu implementaciju. Nećemo moći da pronađemo bilo kakav razlog za sumnjičenje ishoda demokratske volje građana Crne Gore", poručio je premijer.

On je dodao da je politička volja DPS-a tu, da se ide na izbore u skladu sa izbornim sistem koji je usvojen u Parlamentu.

XS
SM
MD
LG