Dostupni linkovi

Egipat bez dokaza o uzrocima rušenja aviona ali će sarađivati sa Rusima


Egipat je saopštio danas da će uzeti u obzir zaključak Rusije da je putnički avion koji je pao na Sinaju oboren bombom, ali da istraga do sada nije pronašla dokaze o kriminalnoj akciji.

Istovremno je egipatska Vlada saopštila da će u potpunosti sarađivati sa ruskom stranom radi okončanja terorizma i povećanja međunarodne saradnje.

Ovo su na zajedničkoj konferenciji za medije saopštili premijer Ibrahim Mahlab i nekoliko ministara u Šarm el Šeiku, odakle je poletio ruski putnički avion.

Ministar unutrašnjih poslova rekao je da će biti sankcionisan svaki propust u sistemu obezbjeđenja koji je doprinio padu aviona 31. oktobra, ali da do sada nisu pronađeni dokazi da se to desilo.

Egipatske vlasti pojačale su mjere obezbjeđenja na svim aerodromima u zemlji i trenutno pretresaju sve putnike i njihov prtljag, dodao je ovaj zvaničnik.

Ruska Federalna služba bezbjednosti ranije je saopštila da je potvrđeno da je avion "erbas A321" oboren aktiviranjem eksplozivne naprave tokom leta iz Šarm el Šeika ka Sankt Peterburgu.

Predsjednik Vladimir Putin rekao je da će počinioci biti pronađeni i kažnjeni gdje god da se kriju u svijetu.

XS
SM
MD
LG