Dostupni linkovi

Podgorica: Policija odobrila protest DF u nedjelju


Crnogorska policija odobrila je javno okupljanje u nedjelju (15. novembar) koje Demokratski front (DF) organizuje u Podgorici i preduzeće sve neophodne mjere da bi proteklo u mirnoj i demokratskoj atmosferi.

Iz Uprave policije saopšteno je da je načelnik Centra bezbjednosti (CB) iz Podgorice Jovica Rečević danas predstavnika DF Milutina Đukanovića obavijestio da je odobreno održavanje skupa, planiranog za sutra veče, te da se od organizatora očekuje poštivanje zakonskih propisa tokom javnog okupljanja da bi proteklo u mirnoj atmosferi.

"Rečević je Đukanoviću predočio da očekuje da redarska služba, poštujući Zakon o javnim okupljanjima, ukoliko uoči lica sa 'fantomkama', maskirana na drugi način ili da posjeduju predmete pogodne za nanošenje povreda i izazivanje nereda, takve izdvoji iz skupa i preda ih policijskim službenicima", navodi se u saopštenju.

U saopštenju se ističe da je predstavniku organizatora jasno rečeno da će policija preduzeti aktivnosti na očuvanju javnog reda i mira, prvenstveno preventivne prirode, ali i da neće biti tolerisani incidenti ili bilo kakav vid nasilja.

"U slučaju bilo kakvog incidenta, policija će reagovati i preduzeti mjere i radnje iz svoje nadležnosti", ističe se u saopštenju.

U saopštenju se navodi da je Đukanoviću predočeno da se očekuje da sutrašnje javno okupljanje traje od 18.00 do 21.00 čas, kako je i navedeno u prijavi koju je organizator podnio CB u Podgorici.

"Održavanje javnog okupljanja nakon naznačenog termina neće biti dozvoljeno", napominju iz Uprave policije.

XS
SM
MD
LG