Dostupni linkovi

Vilders: Zaustaviti “islamsku invaziju”


Najbolji način za rešavanje rastuće izbjegličke krize u Evropi jeste zatvaranje nacionalnih granica i zaustavljanje "islamske invazije", izjavio je holandski političar Gert Vilders.

Popularnost njegove desničarske "Slobodarske stranke" (PVV) značajno je porasla u vreme najveće migrantske krize u Evropi od kraja Drugog svetskog rata, pa se Vilders nada da će postati sledeći premijer posle izbora 2017. godine.

"Jedini način da se rieši ova kriza jeste da povratimo svoj nacionalni suverenitet i zatvorimo nacionalne granice", rekao je Vilders agenciji AFP.

On je dodao da "ne traži ništa čudno", nego da Vlada Holandije uradi ono što je uradila Mađarska i da se granice zatvore za migrante, ali ne i za izbeglice.

Nova anketa pokazala je da bi PVV osvojila 38 mandata u donjem domu parlamenta od 150 mesta ako bi izbori bili održani danas. To je najveća podrška koju je ova stranka ikada dobila u anketama.

Holandija procenjuje da će do kraja godine primiti oko 60.000 azilanata, a brojke rastu iz sedmice u sedmicu. U prvoj sedmici novembra u zemlju je ušlo oko 1.800 ljudi.

XS
SM
MD
LG