Dostupni linkovi

Ruski Komitet za avijaciju: Svi sistemi aviona A321 radili do kraja snimanja


Svi sistemi ruskog aviona A321 normalno su radili pre nego što se snimanje crnih kutija naglo završilo, saopštio je ruski Međudržavni komitet za avijaciju (IAC), posle sprovođenja zvanične preliminarne analize traka crnih kutija.

IAC je analizirao kopiju i dešifrovao podatke iz obe rekordera podataka leta (FDR) i rekordera kokpita (CVR) aviona, javila je u nedelju ruska televizija Raša tudej.

FDR je zaustavio snimanje na nadmorskoj visini od oko 9.400 metara i "do tog momenta let je se sprovodio po planu i nije bilo informacija registrovanih na bilo kom sistemu ili mehaničkih oštecenja aviona", saopštio je taj ruski Komitet.

Ameručki CNN je u subotu javio, pozivajući se na Frans 2, da su evropski istražitelji saopštili da su, na osnovu snimka razgovora iz kokpita i druge crne kutije koja beleži podatke o letu, ustanovili da eksplozija nije bila nesrećan slučaj i da u početnoj fazi leta nije bilo znakova mehaničkog kvara.

"Tokom prvih 24 minuta sve je bilo u redu, a onda je u deliću sekunde nastao prekid, nije bilo razgovora u kokpitu, što je istražitelje uverilo da se u avionu nalazila bomba", objavila je francuska televizija Frans 2.

I britanski mediji su naveli da je, verovatan, uzrok avionske nesreće u Egiptu,eksplozija unutar aviona, zbog načina na koji se prema spolja savila oplata aviona kao i da su tajne službe presekle lanac komunikacija džihadista, uz navode da su oni govorili engleskim jezikom, sa britanskim akcentom.

I egipatski i ruski zvaničnici su izrazili sumnju u tvrdnje ogranka Islamske države naSinaju, da su oni oborili ruski avion na letu iz letovališta Šarm el Šeika ka Sankt Petesburgu sa 224 putnika i članova posade.

XS
SM
MD
LG