Dostupni linkovi

Vučić :MMF se protivi povećanju plata za MUP i vojsku


Premijer Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je danas da će plate u javnom sektoru i penzije biti povećane, da će povećanja biti najveća u prosveti i zdravstvu, ali da se Međunarodni monetarni fond protivi povećanju plata za MUP i vojsku.

"Ja znam šta je moja ideja, za koliko da se u kom sektoru i kome poveća. Videćemo šta će MMF da kaže. Znam samo da su oni proitiv povećanja za MUP i vojsku. To je ono što znam sigurno, ali ne mogu da kažem da u potpunosti to viđenje delim", rekao je Vučić nakon otvaranja trafo stanice u Mirijevu odgovarajući na pitanje koliko će biti povećane plate i penzije.

"U svakom slučaju biće i povećanja, polako, sve zavisi od nas", naveo je premijer.

Ponovio je da će povećanje najviše osetiti zaposleni u prosveti i zdravstvu, da će prosvetni radnici dobiti i jednoakratnu pomoć, ali i da će plate biti povećane onima kojima nisu ni bile smanjene, a to je 19 odsto zaposlenih u javnom sektoru.

"Time pokazujemo da su naši prioriteti prosveta, zdravstvo i socijalni sektor i tu nećemo žaliti novac, ali ćemo to da radimo tako da ne ugrozimo funkcinisanje našeg budžeta", rekao je premijer.

Ukupno, kako je naveo, plate, računajući i privatni sektor u kom su značajno veće nego prošle godine, ove su godine više nego 2014, a 2016. će biti još bolje, kazao je Vučić.

XS
SM
MD
LG