Dostupni linkovi

Vučić: Nabavićemo oružje da bismo zaštitili zemlju


Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da o održavanju referenduma i izbora u Srbiji, odlučuju Srbija i srpske vlasti, a ne Evropska unija ili Rusija, kao i da će Srbija od Ruske Federacije nabaviti dio naoružanja, koje neće biti ofanzivnog karaktera, već će služiti za zaštitu zemlje.

"Srbija je na izborima izabrala politiku evropskog puta, neuvođenja sankcija Rusiji i najboljih odnosa sa Ruskom Federacijom", rekao je Vučić novinarima u Moskvi.

On je na taj način odgovorio na pitanje o posjeti rukovodstva Demokratske stranke Srbije (DSS) Krimu, gde su zatražili podršku od Rusije kako bi u Srbiji bio održan referendum o odbijanju ulaska u EU.

Međutim, premijer je podvukao da referenduma neće biti zbog toga što to želi DSS, Dveri ili neko drugi, ni sada, ni inače.

"O referendumu se nikada neće odlučivati ni u jednom drugom velikom gradu, ma koliko mi voleli Brisel, Moskvu, Vašington ili bilo koji drugi grad. Uvek će se odlučivati u Beogradu, na njihovu žalost, i zbog toga sam veoma ponosan", zaključio je premijer Vučić.

Vučić je rekao da će Srbija od Ruske Federacije nabaviti dio naoružanja, koje neće biti ofanzivnog karaktera, već će služiti za zaštitu zemlje.

Vučić je, odgovarajući na pitanja novinara o potencijalnoj saradnji Srbije sa Ruskom Federacijom u vezi sa nabavkom novog naoružanja, rekao da naša zemlja dio naoružanja mora da nabavi, ali da će nastojati da se jedan dio proizvodi u Srbiji, u saradnji s Rusijom.

"To je naš posao. Nije realno da previše toga kupimo, ali nešto oružja ćemo da nabavimo", rekao je Vučić.

XS
SM
MD
LG