Dostupni linkovi

Vijeće ministara BiH sjutra o direktoru SIPA-e


Vijeće ministara BiH trebalo bi sutra da razmatra prijedlog ministra bezbjednosti Dragana Mektića da Perica Stanić bude imenovan za direktora Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) BiH.

Mektić je ranije izjavio da je Generalnom sekretarijatu i predsjedavajućem Savjeta ministara BiH Denisu Zvizdiću uputio prijedlog da Stanić bude imenovan za direktora Sipe.

Nezavisni odbor Parlamentarne skupštine BiH, nakon obavljenog intervjua, uputio je 13. oktobra Mektiću rang-listu uspješnih kandidata za mjesto direktora Sipe.

Prvi na listi na osnovu osvojenih bodova bio je Tomislav Mirosavić (86,11 bodova), a slijede Davor Vidović (84,44 bodova), Perica Stanić (82,22 bodova), Slobodan Nikić (81,11 bodova) i Relja Kovač (62,77 bodova).

Iz Vijeća ministara BiH saopšteno je da će na sjednici biti razmotren i Izvještaj o provedenom postupku po Javnom oglasu za izbor i imenovanje direktora i zamjenika direktora Agencije za identifikaciona dokumenta, evidenciju i razmjenu podataka BiH.

Pred ministrima će se naći i informacija o spremnosti BiH za podnošenje aplikacije za članstvo u EU, u skladu sa zaključkom 13. redovne sjednice Predsjedništva BiH.

XS
SM
MD
LG