Dostupni linkovi

Demokratski front: Oslobodite poslanike do 19 sati


Predstavnici Demokratskog fronta na konferenciji za novinare u Podgorici zatražili da se privedeni poslanici puste do 19 časova. Najavili su da će odluku čekati ispred Vrhovnog tužilaštva.

Lideri Demokratskog fronta odbili su svaki dijalog sa vlašću za okruglim stolom i naveli da Milo Đukanović silom hoće da čuva vlast.

U međuvremenu je Više državno tužilaštvo u Podgorici naložilo Upravi policije Crne Gore da podnese krivične prijave protiv poslanika opozicionog Demokratskog fronta (DF) Andrije Mandića i Slavena Radunovića, jer postoji osnovana sumnja da su pozivali na nasilnu promenu ustavnog uređenja, prenela je Beta.

Mandić i Radunović su u subotu uveče privedeni u policiju, jer je ocenjeno da su učesnike protesta DF podsticali da nasilno uđu u zgradu Skupštine Crne Gore, što je prethodilo napadu na policiju, a zatim i intervenciji policije protiv demonstranata.

Državno tužilaštvo je saopštilo da će, u skladu sa ovlašćenjima, preduzeti sve mere i radnje u cilju identifikovanja svih eventualnih izvršilaca krivičnih dela na sinoćnjem protestu DF.

Protest DF-a je prekinut nakon što je policija bacila suzavac, čemu je prethodio napad na policajce kamenicama, Molotovljevim koktelima, bakljama i raznim čvrstim predmetima.

XS
SM
MD
LG