Dostupni linkovi

Kacin: Protesti ne mogu utjecati na put CG prema NATO-u


Novoimenovani ambasador Slovenije pri NATO Jelko Kacin smatra da protesti dijela opozicije ne mogu utjecati na put Crne Gore ka Alijansi, čiji predstavnici pažljivo prate događanja u državi i da je Severnoatlantski savez dobro upoznat sa onim što se dešava u Crnoj Gori.

"Crna Gora je zrela, i to zrela kao šire društvo, i neće dozvoliti da je bilo ko provocira i destabilizira. Upravo iz tih razloga Crna Gora želi bezbjednosne garancije koje donosi članstvo u NATO i želi biti izvor stabilnosti i mira", kaže Kacin.

Slovenski diplomat je u razgovoru za "Pobjedu" istovremeno nazvao "veoma lošim, bizarnim i megalomanskim" poruke pojedinih lidera opozicionog Demokratskog fronta da bi, ako do subote Vlada Crne Gore ne podnese ostavku, demonstranti mogli da se "presele, odnosno nasilno uđu u institucije sistema".

To što su u Crnoj Gori na delu bili protesti, ističe on, za NATO znači da je to demokratska država, jer je ispoljavanje različitih političkih stavova na miran i dostojanstven način poželjno.

"Ono što je vidljivo jeste da su poruke koje dolaze sa tih demonstracija veoma različite, nisu jednoznačne i mi u Alijansi to pažljivo pratimo...i dobro smo upoznati sa tim šta se dešava", naglasio je Kacin.

XS
SM
MD
LG