Dostupni linkovi

Mali: Nemam 24 stana u Bugarskoj


Gradonačelnik Beograda Siniša Mali negirao je danas tvrdnje pojedinih medija i lidera Demokratske stranke (DS) Bojana Pajtića da posuduje 24 stana u Bugarskoj i rekao da je užasnut "besmislenom kampanjom" koja se vodi protiv njega.

Mali je u saopštenju prosleđenom medijima naveo da u Bugarskoj poseduje samo jedan stan, koji je pošteno zaradio, platio i na vreme prijavio Agenciji za borbu protiv korupcije.

On je naveo da je 2012. godine imao privatnu firmu u kojoj je kao konsultant radio za druge i savetovao ih kako da na najbolji način ostvare svoje ciljeve, uključujući i kupovinu stanova.

"U spornom tekstu ne navodi se bilo kakav podatak koji ima veze s mojim obavljanjem funkcije gradonačelnika, već se navode podaci iz mog profesionalnog života i to dok sam radio privatno", rekao je Mali.

Ranije danas "KRIK" je objavio tekst pod naslovom "Siniša Mali tajno kupio 24 stana na bugarskom primorju", a lider DS-a Bojan Pajtić rekao je da je policiji i tužilaštvu podnio čvrste dokaze da direktor Elektromreža Srbije (EMS) Nikola Petrović i Siniša Mali imaju of-šor firme na Devičanskim ostrvima.

Pajtić je nakon saslušanja u policiji rekao novinarima da je Petrović na firmu na Devičanskim ostrvima predao fiktivno vlasništvo nad sedam hidrocentrala u Srbiji, dok Mali ima firme preko kojih je za pet miliona evra kupio 24 luksuzna apartmana u Bugarskoj.

XS
SM
MD
LG