Dostupni linkovi

Beograd: Četri osobe uhapšene za krijumčarenje migranata


Pripadnici MUP u Beogradu, po nalogu zamjenika tužioca za organizovani kriminal, uhapsili su četiri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično djelo nedozvoljenog prijelaza državne granice i krijumčarenja ljudi.

Oni se, kako je saopštio MUP, terete da su prokrijumčarili 150 ilegalnih migranata, a zaplijenjeni su im pištolj, automobili "pasat", "audi A4" i "hundai", zatim oko 16.000 eura, kao i novčanice za koje se sumnja da su falsifikovane, u apoenima od 100 eura.

Uhapšeni su M. M. (38), N. D. (42), D. S. (41) i V. Dž. (33), a krivičnom prijavom obuhvaćen je i državljanin Crne Gore i Hrvatske R. K, koji je trenutno van zemlje.

Sumnja se da je R. K. oformio kriminalnu grupu koja je, po ceni od 4.000 eura po migrantu, organizovala njihovo krijumčarenje iz Turske do zemalja EU preko teritorije naše zemlje.

Migrante je, nakon dolaska u Srbiju prihvatao M. M. i obezbjeđivao im smještaj u Beogradu i tranzit do Subotice i mađarske granice.

Osumnjičeni su privedeni zamjeniku tužioca za organizovani kriminal Višeg tužilaštva u Beogradu, navedeno je u saopštenju.

XS
SM
MD
LG