Dostupni linkovi

Selaković: Odgovor Srbije na amandman u poglavlju 35 biće ozbiljan


Odgovor Srbije na amandman Njemačke, Velike Britanije i Hrvatske u poglavlju 35 Nacrta pregovaračke platforme biće ozbiljan i javnosti će biti predočen narodnih dana, najavio je danas ministar pravde Nikola Selaković.

Selaković je gostujući na RTS-u potvrdio da postoji mogućnost da taj amandman bude povučen ili korigovan.

"Jednu stranu smo čuli, drugu nismo. Njemačka, Velika Britanija su ozbiljne države, kao i naš susjed Hrvatska i mislim da je realno da se povuče amandman, da postoji takva mogućnost, imajući u vidu ozbiljnost Srbije", istakao je Selaković.

Ministar pravde je najavio da će odgovor Srbije biti ozbiljan i da će se čuti u narednim danima.

"Sve što je u vezi sa za poglavljem 35 povezano je i za dogovore koji su postignuti u Briselu. Ukoliko budemo posvećeni tome, imaćemo i više povjerenja ključnih država, prije svega Njemačke", rekao je Selaković.

Kada je riječ o zahtjevu Kosova za prijem u UNESCO, Selaković je istakao da od država koje podržavaju poziciju Srbije u UNESCO-u očekuje da ukažu na mane i težak položaj kulturne baštine Srbije na Kosovu.

"Očekujem i da će da ukažu na skrnavljenja, rušenje crkava, manastira, grobalja i to svjetska javnost ima obavezu da zna", kazao je ministar pravde Srbije.

XS
SM
MD
LG