Dostupni linkovi

Protestna nota ambasadoru Albanije zbog napada na fudbalere Srbije


Ministarstvo spoljnih poslova Srbije večeras je hitno pozvalo ambasadora Albanije u Beogradu Iljira Boćku kako bi mu uručilo protestnu notu povodom napada na fudbalere Srbije u Tirani.

Ministarstvo je u saopštenju ocenilo da taj incident, iako se radi o utakmici visokog rizika, svedoči o ozbiljnim propustima nadležnih službi Albanije u organizaciji fudblaske utakmice dve reprezentacije.

"Republika Srbija očekuje i zahteva da se fudbalskoj reprezentaciji Srbije omogući potpuno bezbedan dalji boravak u Albaniji i nesmetano odigravanje utakmice", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da Beograd očekuje da će počinioci tog incidenta biti u najkraćem roku pronađeni i odgovarajuće kažnjeni.

Autobus s reprezentativcima Srbije pogođen je kamenom na ulasku u Tiranu sa aerodroma, ali niko nije povređen, rekli su večeras novinarima predstavnici Fudbalskog saveza Srbije.

Veliki kamen pogodio je staklo iza vozača, koje je naprslo, ali povreda nije bilo. Delegacija Srbije doputovala je večeras u Tiranu, odakle će sutra ići u Elbasan na meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Mere obezbeđenja bile su velike, policija je obezbeđivala autobuse i hotel u kome su igrači i onaj u kome su novinari.

XS
SM
MD
LG