Dostupni linkovi

Nikolić čestitao Putinu rođendan


Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić čestitao je danas 63. rođendan predsjedniku Rusije Vladimiru Putinu i poželeo mu dobro zdravlje i puno sreće.

"Vi ste, predsedniče Putin, uzor stabilnosti i mudrosti u vođenju unutrašnje i spoljne politike. Nama, narodima koji smo, sticajem okolnosti, po brojnosti mnogo manji od ruskog i čije su države geografski mnogo manje od Rusije; nama, na koje se često primenjuje politika dvostrukih standarda, Vi ste podrška i snaga. Iskreno, želim Vam svaku sreću i da nastavite Vaš uspešan rad", naveo je Nikolić u čestitki.

Ruska stranka danas je u centru Šapca proslavila rođendan predsjednika Rusije Vladimira Vladimiroviča Putina, a građanima je podijeljena torta teška 14 kilograma.

Torta u bojama ruske zasatave i sa natpisom "Srećan rođendan poštovanom Vladimiru Putinu" je "trajala" manje od 30 minuta.

Predsjednik Ruske stranke Slobodan Nikolić naglasio je da je obilježavanje rođendana ruskog predsjednika već tradicionalan događaj u Šapcu i da ta stranka izražava zahvalnost Putinu što se suprotstavio zapadu.

"Ako je zapad (Borisa) Jeljcina držao u džepu, Putin im leži na leđima. Takođe podržao je i Srbiju kada je trebalo. Intervanecija u Siriji pokazuje da je iskreno uključen u borbu protiv "Islamske države" i terorizma što se ne bi moglo reći za zapad u proteklom periodu", rekao je Nikolić.

Rođendanskoj proslavi uz zvuke ruskih pjesama "Kaljinka", "Podmoskovske večeri", "Kaćuša", prisustvovalo je više stotina simpatizera i prolaznika.

Inače iz Kremlja je preko portparola Dmitrija Peskova saopšteno da će Putin 63 rođendan proslaviti igrajući hokej.

XS
SM
MD
LG