Dostupni linkovi

Sanaderova odbrana nudi nekretnine za njegovu odbranu sa slobode


Odbrana bivšeg hrvatskog premijera i predsjednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Ive Sanadera predala je danas zagrebačkom sudu dokaz o dvije nekretnine u Zagrebu u vrijednosti od 12,4 miliona kuna (1,6 miliona eura) i zatražila od suda da ih prizna kao kauciju koja je Sanaderu određena za izlazak iz istražnog zatvora u slučaju Fimi-medija.

Advokat Jadranka Sloković rekla je novinarima da će o tome odlučivati vanraspravno vijeće Županijskog suda u Zagrebu.

Mediji pišu da je jedna nekretnina Sanaderovog advokata Gorana Suića, dok je druga dio porodične kuće njegove supruge Mirjane Sanader, koji nije pod sudskom blokadom.

Još se ne zna hoće li vanraspravno vijeće danas odlučivati o zahtjevu odbrane.

Vrhovni sud ukinuo je u četvrtak prvostepene presude za korupciju bivšem premijeru i njegovoj bivšoj stranci Hrvatskoj demokratskoj zajednici (HDZ) zbog teške povrede krivičnog postupka i povrede prava na pošteno suđenje.

Cijeli slučaj, koji uključuje optužbe protiv još devet fizičkih i pravnih lica, vraćen je na ponovljeno suđenje zagrebačkog Županijskom sudu.

Sanaderu je, međutim, određen istražni zatvor zbog opasnosti od bjekstva, koji je zamijenjen kaucijom u iznosu od 12,4 miliona kuna.

Po objavljivanju odluke, Sanaderovi advokati rekli su novinarima da su njegovi prijatelji ponovo spremni da založe nekretnine ili prikupe novac za kauciju.

XS
SM
MD
LG