Dostupni linkovi

Pajtić: Spreman sam otići na poligraf


Predsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić izjavio je danas da spreman da ode na poligraf povodom afere "prislušikavanje" i predstavi dokumenta za koja tvrdi da dokazuju je prisluškivan.

"Da, ići ću na poligraf, ali zajedno sa (predsednikom Vlade Aleksandrom) Vučićem da kaže da li je bilo prisluškivanja od strane državnih organa, ali ne na poligraf (ministra unutrašnjih poslova) doktora (Nebojše) Stefanovića", rekao je Pajtić na konferenciji za novinare posle sednice Vlade DS-a u senci.

Sajt Teleprompter objavio je transkript razgovora Pajtića i sestre ministarke Kori Udovički, Lidije, koja je tada bila predstavnica američke firme CWP. U razgovoru se pominje da je direktor Elektromreže Srbije Nikola Petrović tražio reket od dva miliona evra od te kompanije da bi je priključili na mrežu EMS-a.

Pajtić je potvrdio autentičnost transkripta i zatražio da se utvrdi ko ga prisluškuje, a ministar unutrašnjih poslova potom je rekao da MUP i Bezednosno informativne agencija nisu prisluškivali Pajtića.

Bojan Pajtić je novinarima pokazao zvanična dokumenta EMS, ministarstava energetike i finansija, pokrajinskih institucija i kompanije CWP koja, prema njegovim rečima, dokazuju da je razgovarao sa Lidijom Udovički i da transkripti njihovih razgovara nisu izmišljeni.

XS
SM
MD
LG