Dostupni linkovi

Opozicija ponovo blokirala rad Skupštine Kosova


Foto: Jedna od opozicionih akcija u kosovskom Parlamentu (AFP)
Foto: Jedna od opozicionih akcija u kosovskom Parlamentu (AFP)

Poslanici opozicionih partija, Pokreta Samoopredeljenje, Alijanse za budućnost Kosova i Inicijative za Kosovo ponovo su danas blokirali rad Skupštine Kosova, tako što su na samom početku sednice izašli za govornicu.

U ime opozicije, Gljauk Konjufca iz Samoopredeljenja, rekao je da opozicija neće da odustane od blokade Skupštine sve dok premijer Kosova, Isa Mustafa, ne povuče svoj potpis sa briselskog sporazuma o Zajednici opština sa srpskom većinom. Nakon par minuta, usledila je pauza.

Poslednja sednica prošlog utorka prekinuta je na samom početku, pošto je opozicija gađala premijera Mustafu jajima, kada je počeo svoje izlaganje o poslednjim briselskim sporazumima.

Sporazum o Zajednici postignut je 25. avgusta u sklopu dijaloga Kosova i Srbije, uz posredstvo EU. Opozicija smatra da ovaj sporazum vodi ka podeli Kosova i ka stvaranju paralelne srpske države.

Današnjoj sednici ne prisustvuje premijer Kosova, a njegovo izlaganje prethodno je odloženo za neki drugi put, kada se budu stvorili uslovi.

XS
SM
MD
LG