Dostupni linkovi

Dodik nije protiv da se istraže tvrdnje o mitu u zlatu


Predsjednik RS-a Milorad Dodik ponovio je večeras da, iako ne podržava Sud i Tužilaštvo BiH, nije protiv toga da te pravosudne institucije dovedu do kraja slučaj o „kilogramu zlata“, jer se, kako je naveo, radi o potpunim neistinama.

Bivši ambasador BiH u Rusiji i nekadašnji šef Predstavništva Republike Srpske u Moskvi Gordan Milinić nedavno je za BN televizuju ustvrdio da je "pred njegovim očima tadašnjem premijeru Miloradu Dodiku ruski biznismen uručio lijepo upakovan kilogram zlata“, a govorio je i o korupciji još nekih ljudi bliskih vlasti RS-a.

Milinić je danas, oko šest sati proveo u Tužilaštvu, dajući iskaz o, kako je naveo, kriminalu i korupciji koje provodi vlast u RS-u.

Dodik je večeras veoma ljuto reagirao na novinarsko pitanje o Miliniću, navodeći da neće to komentirati svaki dan, te da ostaje pri onome što je već rekao, da tvrdnje Milinića nisu tačne i da, iako ne podržava Sud i Tužilaštvo BiH, ne protivi se da se u ovom slučaju sve provede do kraja.

Za Milinićeve tvrdnje je rekao da su potpuna neistina i da se radi o „jednom pakovanju koje ide u kontinuitetu“.

Na pitanje novinara da li je i on pozvan da da svoju izjavu o ovom slučaju, Dodik je nakon oštre reakcije, upitao novinara „šta on ima s tim je li njega neko zvao ili ne“.

Rekao je da nema obavezu da bilo šta više kaže o „gnusnim lažima“ koje se o ovom pitanju iznose.

XS
SM
MD
LG